Cele mai bune cărți pentru copii pe care să le citești de 1 iunie

1 iunie este sărbătoarea copiilor, iar din 2016 s-a decis ca această zi să fie inclusă în lista zilelor libere legale. Așadar, putem spune că 1 iunie este ocazia perfectă pentru părinții care își doresc să petreacă o zi alături de copiii lor, fie printr-o vizită în parcul de distracții, la muzeu, la cumpărături, sau chiar acasă, alături de o ciocolată caldă și o carte plină de ilustrații.

Importanța cititului de la o vârstă fragedă

Este  recunoscut faptul că cititul dezvoltă imaginația și capacitatea de concentrare, în special când acest obicei este pornit de la o vârstă fragedă. Părinții care le citesc copiilor se vor bucura în câțiva ani de copii care vor reuși să facă legături între cuvinte, să înțeleagă diverse concepte și să își dezvolte gândirea și propriile opinii.

La fel de important este ca cei mici să vadă la adulți obiceiul de a citi pentru a-l deprinde și ei. Nu trebuie să uităm că un copil tinde să imite ce vede la părinții săi, iar cu cât îi oferim cât mai multe exemple pozitive, cu atât îl vom ajuta mai mult să devină un adult încrezător, inteligent și creativ.

Cele mai îndrăgite pachete de cărți pentru copii

Cărțile pentru copii sunt foarte populare deoarece îmbină perfect poveștile cu ilustrațiile. Copiii pot astfel corela textul (sau sunetele emanate de părinții care le citesc) cu imaginile și astfel li se dezvoltă atenția și capacitatea de a face conexiuni. Însă când vorbim de cărți pentru copii, nu trebuie să ne axăm doar pe poveștile nemuritoare are frațiilor Grimm.

Dacă ești în căutarea cadoului ideal pentru micul tău cititor, sau pur și simplu te gândești cu ce titluri să îi îmbogățătești biblioteca, ți-am pregătit 25 de cărți pe care cu siguranță le va îndrăgi orice copil!

Cărțile le poți achiziționa individual sau sub formă de pachet, astfel încât să poți crea un cadou complet, numai bun de oferit unui mic cititor dornic să descopere lumea.

Pentru iubitorii de animale https://nemira.ro/pachet-despre-animale-4-vol

Copiii și animalele au o relație specială. Dacă ai un prichindel curios și dornic să mângâie orice pisică îi iese în cale, atunci cărțile despre prietenii necuvântători sunt cadoul ideal. Astfel de cărți îi vor ajuta pe cei mici să învețe originiea speciilor, care sunt cele mai cunoscute rase, curiozități, dar și detalii precum ce mănâncă un animal, cum doarme și cu ce își ocupă timpul toată ziulica.

Cărți recomandate pentru iubitorii de animale:

 1. În zbor – Păsările migratoare
 2. Câinii şi pisicile – Prietenii omului
 3. Noii dinozauri – O lume uitată
 4. Caii – Uriașii domestici

Pentru micii exploratori https://nemira.ro/pachet-micul-explorator-4-vol

Dacă copilul tău întreabă De ce? din 5 în 5 minute și vrea să știe cum a apărut lumea, de ce se topește gheața, sau ce e acela un vulcan, atunci te felicităm! Ai în casă un mic explorator care abia așteaptă să cunoască tainele universului în care trăim și să înțeleagă până în cel mai mic detaliu tot ce vede în jur.

Cărți recomandate pentru micii exploratori:

 • Cât de fierbinţi sunt vulcanii!
 • Planetele la orizont
 • La polul Nord sau la polul Sud?
 • Stelele în prim-plan

Cărți de citit înainte de culcare:

Ce faci când copilul nu e încă la vârsta la care să întrebe cum au apărut planetele, dar deja ai epuizat toate poveștile pe care le știai din copilărie? Poate că a sosit momentul să îi înlocuim pe Hänsel și Gretel cu noi personaje. Ce zici de Lama Lama, Dar motan sau Pete motanul?

Dar e un motan curios și știe multe lucruri. Știe să înoate, iar când nu e ocupat cu somnul, călătorește. Este prietenul năstrușnic de care orice copil are nevoie, în timp ce pentru Lama Lama fiecare zi înseamnă o nouă provocare. Cât despre Pete Motanul, acest pisoi este plin de surprize. Cu astfel de prieteni, copilul tău se va îndrăgosti iremediabil de citit!

Cărți recomandate pentru micii cititori dornici să își facă prieteni noi

Lama Lama:

 • Lama Lama și bunicii
 • Lama Lama în pijama
 • Lama Lama dor de mama
 • Lama Lama de Crăciun
 • Lama lama, ce dezordine!
 • Lama lama, e vremea să împarți!
 • Lama lama stă cu mama
 • Lama lama citește

Dar motan:

 1. Dar motan
 2. Dar motan visează
 3. Dar motan știe
 4. Dar motan călătorește
 5. Dar motan înoată

Pete Motanul:

 • Pete Motanul. Ador tenișii albi
 • Pete Motanul și nasturii săi șic
 • Pete Motanul și ochelarii săi magici
 • Pete Motanul și ora de culcare

Lasă un comentariu