Desene animate potrivite pentru copii

De când cu apariția Youtube Kids, vizionarea desenelor animate, ori a clipurilor destinate copiilor în general, a devenit mult mai facilă. Părinții îi pot lăsa pe cei mici cu tableta, sau în fața unui ecran, fără grija că ceea ce va apărea nu va fi potrivit pentru mințile fragede, încă neformate.

Știm cu toții că nu este recomandat să îi lăsăm mult timp pe copii în fața ecranelor. De fapt, nici pentru noi este sănătos. Însă ce clipuri ar trebui să alegem pentru a ne asigura că pot învăța copii ceva? Ce desene animate sunt potrivite pentru copii? Haideți să aflăm!

Desene animate pentru copii

Arthur

Arthur este un serial de animație pentru copii inspirat de o serie de cărți poștale. A fost lansat în anul 1996 și însumează un total de 249 de episoade. Arthur prezintă povestea protagonistului cu același nume, un băiețel simplu, căruia îi place să meargă la școală și să petreacă timp alături de prietenii și familia sa. Serialul a fost difuzat și în țara noastră, pe postul de televiziune Minimax.

Lama Lama

Lama Lama este un serial de animație despre o familie de lame și multe alte animale îndrăgite. Seria este inspirată de cărțile pentru copii scrise de Anna Dewdney și traduse la Editura Nemira. Aceste desene animate sunt ideale pentru a-i învăța pe cei mici despre familie, prietenie și activități noi. Seria a fost lansată în anul 2018, este disponibilă pe Netflix și are 2 sezoane.

Autobuzul Magic

Cine nu și-ar dori ca desenele animate să îi învețe pe cei mici tot felul de lucruri despre corpul uman, natură și univers? Ei bine, asta face Autobuzul Magic, seria animată difuzată inițial între anii 1994 și 1997. A fost creată pe baza cărților scrise de Joanna Cole și Bruce Degen și prezintă povestea unui autobuz (magic) plin de copii curioși și o profesoară dornică să le răspundă la toate întrebările prin activități practice și exemple din viața de zi cu zi.

Nu în ultimul rând, cântecelele pentru copii sunt mereu o idee bună! Recomandarea noastră este melodia Rățuștele mele pe apă s-au dus.

Lasă un comentariu